10 redenen om te kiezen voor WordPress

WordPress
WordPress is in 2003 gelanceerd als een platform voor bloggers, maar is inmiddels uitgegroeid tot het grootste content management systeem ter wereld. Het wordt door vele kleine en grote bedrijven gebruikt. In 2021 draait ruim 39,5% van alle websites op het internet op WordPress.
Als het aan Automattic ligt,de grootste sponser van WordPress en inmiddels ook van WooCommerce, stopt het daar niet: men wil in de komende 5 tot 10 jaar groeien naar 50% marktaandeel.

 

Hieronder geef ik 10 redenen waarom WordPress zoveel gebruikt wordt.

 

1. Het is gratis en open source

WordPress is gratis te downloaden en mag voor ieder type website gratis gebruikt worden. Ook naarmate je website populairder wordt zullen er geen licentiekosten kleven aan WordPress zelf. Daarnaast is WordPress open source, waardoor de broncode geheel naar wens te wijzigen is.

 

2. Het is goed te leren, te gebruiken en te beheren

Van de software installatie tot het beheren van je website, WordPress maakt alles behoorlijk eenvoudig zonder dat je diepgaande technische computerervaring nodig hebt. Zelfs als je nog nooit een website hebt gebouwd kun je met een standaard WordPress thema een eigen website bouwen. Wat daarbij helpt is dat WordPress beschikbaar is in het Nederlands.

 

3. Het biedt talloze aanpassings- uitbreidings- en integratie mogelijkheden

Dankzij de tienduizenden gratis en premium thema’s en plugins die beschikbaar zijn kun je je site op vele manieren aanpassen en uitbreiden en deze er uit laten zien en functioneren zoals je maar wil.

En of je je site nu wilt uitbreiden met een webshop, mailinglijsten, betalingen of wilt integreren met Facebook, Twitter of Google, er is altijd wel een plugin beschikbaar die voldoet aan je wensen.

 

4. Het is zeer zoekmachine (SEO) vriendelijk

Omdat WordPress een ‘content management’ platform is, is het voor zoekmachines erg makkelijk om de content van WordPress websites te indexeren. Daarnaast zijn er zeer krachtige SEO plugins zoals Yoast, die je helpen de vindbaarheid van je site te verbeteren.

 

5. Het heeft een grote community

Omdat WordPress zo veel wordt gebruikt, is er een grote community van vrijwilligers en bedrijven die je verder kunnen helpen. Voor de meeste problemen die nieuwe gebruikers tegenkomen staat vaak een oplossing online.

 

6. Het is de perfecte basis voor jouw Webshop

WordPress startte ooit als blog, maar tegenwoordig kun je met WooCommerce je bestaande blog of website omtoveren tot een  webshop! Ideaal als je op een gegeven moment besluit om dingen online te gaan verkopen. Koppelingen met PayPal, iDeal en PostNL zijn via (premium) plugins beschikbaar zodat je je klanten maximaal kunt bedienen.

 

7. Het heeft tal van multi-user mogelijkheden

Je weet maar nooit wanneer je website zo hard groeit dat je met meerdere content toevoegd aan je website. WordPress biedt je de mogelijkheid om verschillende rollen aan gebruikers toe te wijzen zodat jij nog wel de controle over je website houdt. Ook het toevoegen van een forum behoort tot de mogelijkheden.

 

8. Het is schaalbaar en veilig

WordPress is er niet alleen voor eenvoudige sites maar wordt ook professioneel ingezet door grote multinationals en kranten met tienduizenden bezoekers per dag.

Door de populariteit en marktaandeel is het ook een populair doelwit voor hackers. WordPress neemt de beveiliging dan ook zeer serieus en komt regelmatig met veiligheidsupdates en verbeteringen. Natuurlijk is het wel van belang dat updates zo spoedig mogelijk te installeren en is het zeer verstandig om extra maatregelen te nemen als goede wachtwoorden en een beveiligingsplugin als WordFence te installeren.

 

9. Het blijft groeien

WordPress wordt elke dag beter en uitgebreider en er komen dan ook regelmatig nieuwe versies uit. Automaticc wil naar 50% marktaandeel en is er daarom alles aan gelegen om WordPress het meest krachtige, flexibele en veilige content management systeem te laten zijn en blijven.

 

10. WordPress is mooi

Met prachtige thema’s en custom builders als Divi en Beaverbuilder kun je prachtige websites bouwen, volledig in je huisstijl en een mooie uitstraling op zowel een desktop, tablet of smartphone.

Wil je meer weten over WordPress?